Прокуратурата в Стара Загора ръководи разследване за кражба, извършена от длъжностно

...
Прокуратурата в Стара Загора ръководи разследване за кражба, извършена от длъжностно
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва полицая от Казанлък за кражба от имот

Прокуратурата в Стара Загора управлява следствие за кражба, извършена от длъжностно лице, възползвало се от служебното си състояние, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Престъплението е осъществено на 17 май в казанлъшкото село Черганово. Отнети са непознати движими движимости - сумата от 100 лв. и електронен часовник. 

На 17 май е било извършено претърсване на къща и спомагателна пристройка в село Черганово, в което са взели участие седем полицейски чиновници от Районното ръководство в Казанлък.

След като те напуснали обекта, очевидецът и притежател на парцела е открил, че му липсват пари и електронен часовник и подал сигнал за случилото се в дирекция “Вътрешна сигурност ” към Министерство на вътрешните работи, показват от обвиняването. 

Извършени са били седем обиска и оглед на местопрестъпление, при които са конфискувани движимости, относими към следствието и е извършен разпит на притежателя на парцела в качеството му на очевидец, показват още от прокуратурата. Назначени са техническа и дактилоскопна експертизи, чиито изводи ще дадат тенденция за определяне на извършителя на действието.

На този стадий от следствието няма повдигнато обвиняване. Разследването се води от следовател при Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Вчера при акция на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи в Казанлък е задържан служител на реда по съмнение за осъществено закононарушение. До задържането се е стигнало след подаден сигнал от жител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР